Mindfulness

“Wie naar buiten kijkt droomt, wie naar binnen kijkt wordt wakker”  (Carl Jung)

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een levenswijze om bewuster in het leven te staan. Het is een combinatie van moderne westerse psychologie en oeroude oosterse meditatie- en yogatechnieken. Mindful leven betekent bewust aandacht geven aan wat er zich aandient, van moment tot moment, zonder oordeel.

Leven in het hier en nu

Leven met aandacht in het hier en nu geeft inzicht in jezelf, hoe je vaak in beslag wordt genomen door gedachten en gevoelens, wat stress met je lichaam doet. Door hier bewust van te worden kun je afstand nemen van belemmerende gedachten en weer in contact komen met je lichaam en wie je bent. Je eigen grenzen verkennen zodat je weet wát je kunt veranderen om beter met moeilijke situaties om te gaan. Mindfulness wijst je de weg naar innerlijke rust en kalmte, ook in moeilijke tijden.

Voor wie?

Mindfulness is voor iedereen die wil groeien, bewuster leven en beter leren omgaan met de onvermijdelijke stress van het leven. Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness werkt en dat iedereen het kan leren.

Je kan kiezen voor de klassieke 8-weekse mindfulness training of deelnemen aan een korte workshop om te ervaren wat mindfulness inhoudt. Ook is het mogelijk om de 8-weekse training in acht individuele coaching sessies te doen. Voor data en locatie zie agenda.